Mattentaarten
De overbekende mattentaartjes. In de streek van de Vlaamse Ardennen zijn ze bij vele bakkers het uithangbordje.
Dit is niet anders bij Bakkerij Björn Soetens. De matten worden ter plaatse vervaardigd. Voor de lekkere mattenvulling hebben we verder nog eitjes, suiker en hier en daar een geheim ingrediëntje nodig.
het eindresultaat zijn goudgele krokant gebakken mattentaartjes.

Appel crumble
Een lekkere zanddeegbodem gevuld met appeltjes, kaneel, bruine suiker, gestoofd in een klontje boter.
Afgewerkt met een lekkere crumble.

Biscuit of zoals we hier in de Vlaamse Ardennen ook wel zeggen: "ne gateau”
De opmaak bestaat uit een laag biscuit, daar komt een laag slagroom met fruit (ananas, kriek, framboos) bovenop. Tenslotte komt er een tweede laag biscuit bovenop en wordt alles gemaskeerd met slagroom en verder afgewerkt met vers fruit en chocoladeschaafsel.
Op aanvraag voorzie ik graag voor jou ook de nodige suikerdecoratie. Deze kan gaan van eenvoudige bloemetjes tot iets fijnere creaties zoals bij de afbeelding hieronder.
Vaste prijzen voor de decoratie heb ik niet omdat alles afhangt van de moeilijkheidsgraad van de decoratie. Hou rekening met een bijkomende kost tussen 5 euro (bloemetjes) tot 25 euro (meer gecompliceerde figuren)

Nog enkele voorbeelden van klassieke gateau's
Maak jouw eigen website met JouwWeb