Het verhaal van Bakkerij Björn Soetens begint eigenlijk onbewust vanaf het moment dat mijn zintuigen het toelieten om op te staan met de geur van vers gebakken brood of een vers gebakken confituurtaart. Deze waarnemingen waren enkel mogelijk op de dagen dat ik bij mijn grootmoeder (moemoe) bleef slapen. Bijna elke dag werd er vers brood gebakken en elke zondag stond er een heerlijke taart op tafel. 

Naarmate ik ouder werd ging ik niet meer bij moemoe slapen maar er was wel een vaste waarde doorheen gans mijn jeugd. Elke zondag om 15 uur was het koffiekransje bij moemoe. De familie kwam samen voor een gezellige babbel, een verse kop koffie maar vooral (en niemand vertelde het ooit bewust maar je kon het aan de hongerige of eerder "ik heb goesting in taart" ogen afleiden) dat heerlijke stukje taart.

Er was variatie genoeg. Welke taart het ook was (confituur, tompoes, bresilienne, biscuit, frangipane, ... ) er ging niets verloren. Want zelfs de laatste kruimel werd met een duim of vinger weggegraaid net zoals je dat ziet bij een vogeltje in de winter die die ene kruimel zo vlug mogelijk probeert op te pikken. 

Misschien wel een kruimeltje van een brood of een taart die moemoe gebakken had.

 

Ik heb in 2 ambachtelijke bakkerijen gewerkt (eentje aan het rond punt in Brakel en eentje in Appelterre). Daar heb ik echt de ervaring kunnen opdoen die ik nodig had om na enkele jaren te beslissen om thuis ook een bakkerijtje op te starten.

Ik ben mijn ex- collega's en huidige collega's en natuurlijk mijn grootmoeder enorm dankbaar omdat ze mij ontelbare dingen geleerd hebben.

Zaken en ervaringen die ik nu kan gebruiken om in mijn bakkerijtje voor jullie aan de slag te gaan. Om voor jullie het beste uit mezelf naar boven te halen en de passie en de liefde voor het vak te kunnen weerspiegelen, in datgene waar ik goed wil in zijn, datgene waar ik jullie gelukkig wil mee maken, in ... Dat Heerlijke Stukje Taart.